storröj

När jag flyttade hit till monkey i april röjde jag ur allt jag inte ville ha eller inte använt på ett år i min lägenhet. Det var MASSOR!! Idag, 7 månader senare var det dags för storröj. Alltså HUR MYCKET skit kan man samla på sig på 7 månader?? Det blev 2 fulla IKEA-bagar med kläder, 5 soppåsar med bara onödigt skit, några kartonger med oxå skit som inte går att slänga i soporna...får väl försöka hitta en container nån kväll....   :-). Ja, ni som vet, ni förstår vad jag menar. Tihi tihi...

Hela hallen var i alla fall full med grejor som skulle bort, bort, bort! Ut ur mitt hus!!!!

Nu har ett lugn kommit över mig och jag känner att det blev mer luft i lägenheten. Det är nog mest psykiskt men guuuuuuuuuuuu så skönt det känns. Inget skit som står och samlar damm. Vi slängde ALLT som vi inte använt sen vi flyttade hit. Kläder, papper som vi trodde var nödvändiga som nu inte är det, plastbyttor och annat krafs som stod i köksskåpen, konstiga köksredskap, gamla böcker, krimskrams och massor av annat skit. Puh....

Nu är jag laddad och tänker slänga upp lite adventsgrejor fast jag inte hade tänkt att göra det. OCH jag får en chans att röja ur den kartongen oxå. :-) Jag älskar att röja ur. En härlig känsla. Bort med det gamla!

Just nu ligger älsklingen och sover brevid mig i soffan. Han ska iväg och jobba i natt. Jag HATAR att gå och lägga mig själv. Som tur är så åker jag till jobbet 03.40 så det blir inte så länge som jag ligger själv i sängen.

I alla fall och snöfall....

Auf Wiedersehen.


på äventyr

Igår var jag ledig och jag hade en mycket trevlig ledig dag. Den började med en riktigt låååång sovmorgon. mhmmm

Sen hämtade jag sis´ och vi åkte och hämtade monkey efter jobbet. Sen hem till oss och lagade husmanskost. Det händer inte ofta, MEN vad gott det var och trevligt. Jag panerade flundrafileér, skalade och kokade potatis. Till det vankades det gröna ärtor och hollandaisesås. Mumma! Sis´ a.k.a snoris åt vegetariska "köttbullar" och gräddsås med lingon. (Men du åt ingen SALLAD, kanske nåt du inte vill ha efter pappas sms??? Skoja bara. )En mycket trevlig stund. Sen kom juldiskussionen igång. Guuuuuud vilken ångest! Var ska vi vara? Hur länge? När åker vi till nästa ställe? osv osv. Det här är första julen i mitt liv som jag inte kommer fira hela dagen med min familj. (ja förutom när jag bodde i USA eller i Marocko). Vi måste ju träffa monkeys familj och så oxå.....hmm men jag tror att vi löste det till slut. :-)  Sehr schön, sehr schön

Efter det drog jag och sis´på äventyr. Vi tog bilen och åkte faktiskt till Norpan. Flanerade lite snabbt på stan men hittade inget vi gillade, eller hade råd med. Syrran hittade till slut ett par skor på "Maxihuset - den leende gallerian" (när ni läser det sista ska ni sjunga som i reklamen)

Jag tycker det är SÅ trevligt att åka iväg en stund med sis´. Vi snackar skit, skrattar och sjunger högljutt. Ren avkoppling och bara helt underbart. Du är glädje sis´! Älskar dig! Ich liebe dich!

Vi har enats om vad vi ska ge till nära och kära så snart är det "klarrt och betarrt". Skönt!!

Snart ska jag åka och hämta monkey. :-) Idag har jag längtat massor efter honom. Konstigt att det kan vara så ibland. Ja att jag helt plötsligt utan anledning bara känner att jag blev lite mer kär i honom. Skön känsla! Puss på dig min käreste. Du gör mig glad.

Ja ja.... i alla fall och snöfall....

Das was alles für heute. Ta hand om varandra!

Auf Wiedersehen 

bloggtorka

Jag har bloggtorka! Skrivkramp! Scheisse!

aaaajjj!

Var hos massören igår. Aaaajjjj! vad ont det gjorde. Ryggen är som ett enda stort blåmärke. Men det blir väl bättre om ett par dagar. Lite svårt att sova på rygg bara :(
Han sa att jag var lite väl stel och borde komma tebax om två veckor. (Ja gärna! Jag gillar ju smärta) :(

Annars har inte så mycket hänt under mina lediga dagar. Tagit det lugnt. Plockat undan lite, diskat.

Snart är det löning. Hua vad mycket som ska klaras av på den. Det vankas ju jul och med det klappar och dylikt. Ångest. Vad ska man köpa? Till sambon, brorsbarn, syskon? Ja, det där får lösa sig senare. Blir väl panikshopping nån dag innan dopparedagen. Nån som har några tips??

Auf Wiedersehen

Jihoo - Helgen är över!!

Äntligen är helgen över! Sitter i soffan och pustar ut. Det har varit en slitsam helg.

Imorgon är det dags igen. Ska bli skönt.

Nej jag är inte retard. Det är så att jag har jobbat i helgen. Nu har jag satt mig i soffan framför tv:n och ser fram emot två dagars ledighet. Så skönt det ska bli!! :-)

I morgon vankas besök hos massören. AJ vad ont det kommer att göra! Men det blir ju bra några dagar efteråt. Kanske blir jag av med huvudvärken...? :-)

Tack för en bra helg! Kram

Die ende, Auf Wiedersehen


Oh Yes...

...jag gick vinnande ur vinterdäckshistorien! :-)
Språjlans nya sulor. På fälgar!
SEGERNS SÖTMA ÄR UNDERBAR!

Annars så är allt bra. Är ledig i två dagar nu. Sov länge i morse. Tog en promenad. Lämnade in vår hemtelefon som la av häromdagen. Fick en ny utan några bekymmer. Tack Clas Ohlson!
Tog tag i städningen här hemma. Nu kan jag till fullo njuta av ledigheten. Det är så skönt när vi har det städat och fint.

Ni får ha det så bra och ta hand om er!

Auf Wiedersehen

fortsättning på vinterdäckshistorien

Vi slutade väl historien igår med att monkey åker ner till verkstaden och ska fixa biffen om man så säger. Han kommer sen hem och säger:
- Nä älskling. Däcken ÄR för stora. Vi har mätt nu och allting. Jag tog med mig ett däck så vi kan åka och mäta nån annanstans om du vill. (det var väl själva f-n! tänker jag)
- Nä du! Jag åker till Tystberga och fixar det här, säger jag. Dom har gjort det förr och kan göra det igen! Hemma på landet kan dom sina saker!

Så vi åker ner till verkstaden. Jag är MYCKET irriterad och förbannad. På vägen ner så tittar jag bak i baksätet och där är ett däck. Hmm....smutsich, tänker jag. Så där smutsich var dom nicht! när jag lämnade in dom......tror jag.....

Väl nere så går monkey in till sin pappa och ska hämta de andra 3. Jag går ut ur bilen, öppnar baksätet tiitar på däcket och känner genast att något är mycket fel. Hmmm vad brett det är, så breda är väl inte mina däck? Lyfter upp det och känner genast att det här är INTE mina däck!!! Jag skakar på huvudet.... det här kan inte vara sant. Det här är branchmänniskor! Klart som FAN att inte mina fälgar passar på dom här stora däcken. Jag kan ju nästan parkera i dom. Jag har en liiiiiiten bil och däcken var STORA. Nästan lika stora som bilen!!

Nu jäklar! Jag travar bestämt in på verkstaden och ska leta rätt på gubbskrället. Nä då har han slutat. Jagar ut på parkeringen och hittar honom där.
- DU! Det där är I N T E mina däck! Dom är stora som hus, som jag skulle kunna parkera min lilla bil i!! Det här kan ju vem som helst se att det inte går. (lite ignorant, kanske lite drygt men väldigt bestämt säger jag ovanstående)
- Oj oj oj. Ja det här var inte bra. Ja det finns inga andra däck därinne. Nån måste ha tagit dom , förväxlat dom eller sålt dom eller slängt dom. (Jo TROOOLIGT att nån slänger ett par finfina vinterdäck! I don´t THINK SO!)

Jag behöver vinterdäck. Nu. Det snöar av bara den och det är sehr halt. Jag blir mer och mer upprörd och när han sen slänger ur sig:
- Du behöver inte oroa dig. Det blir bättre väder på torsdag. (och en klapp på axeln)
Han är för fasiken inte riktigt klok! Jag ska upp och köra till jobbet kl 03.30 i natt!! (läs som det var igår) Jag hinner både snurra med bilen, kana ner i diken och få sladd och då volta och dööööööö! Men vilken tur att det blir bättre väder om TVÅ DAGAR!!

Så nån, och jag skulle gärna vilja veta vem den här nån är, har alltså antingen tagit dom eller sålt dom!! Nu pratar vi om en av Nyköping största märkesverkstäder. Stabilt! Känns jäkligt tryggt....ehhh NOT!

Jag kan säga att jag spottade ur mig en hel del galla om både pappan och verkstaden under bilfärden hem. Det är ju helt makalöst att nån "förväxlar" mina små däck med dom där traktordäcken! Och så säger dom att dom är en kvalificerade märkesverkstad! Kyss mig i ar-se-let!

Nu SKA jag ha ett par nya språjlans nya vinterdäck. Gärna med fälg och så SKA dom sätta på dom på bilen. Sen kommer jag nog ALDRIG beblanda mig med den där märkesverkstaden igen.

Scheisse! Scheisse! Scheisse!
AUF WIEDERSEHEN!


ja det är märkligt

Tjofräs vad det snöar! Flingor som pingisbollar stormar omkring i luften.
* Mössa - check
* Vantar - check
* Halsduk - check
* Gore-tex dojor - check (Förresten inköpta på junioravdelningen = lite billigare och det tycker vi om)
* Raggsockor - check
* Elementen på - check
* Fönsterskrapa i bilen - check
* Snöborste i bilen - check
* Vinterdäck på - ch....OJ!!!!! Panik!!!

Grejen är att jag skulle köpa fälgar till vinterdäcken. Men hittade inga. Ja ja, tänkte jag då. Jag får väl kränga över vintersulorna på fälgarna jag har till sommardäcken. Har gjort det förr men man tjänar ju på att köpa ett bar begagnade så man bara kan switcha när det behövs. Inte behöva lämna in bilen för att det ska krängas över o så då rå...
Skulle lämna in bilen hos monkeys pappa. Ja där pappan jobbar. Men si det gick ju inte!!
- Nähä, varför inte??
- Nä dom passar inte.
- Vad snackar du om??? Dom har suttit där två säsonger innan.
- Nä det är ju inte samma storlek som dom som sitter på nu.
- Men dom har suttit på förut. Ni tog ju av dom när ni la på sommardäcken.
- Nä, dom passar inte.
- MEN vad är det du inte förstååååååååååår???? DOM HAR SUTTIT PÅ DOM HÄR FÄLGARNA I TVÅ SÄSONGER FÖRUT. DOM PASSAR. JAG LOVAR. JAG VET.
- Nej, tummen på däck och fälg stämmer inte.
(Men gubbe lille.... hur svårt kan det vara?)
- Dom har suttit på just DOM HÄR fälgarna förut. Ni tog av vinterdäcken från DOM HÄR fälgarna när ni satte på sommardäcken. MEN,... NU HAR DOM DÅ HELT PLÖTSLIGT BLIVIT FÖR STORA ELLER SMÅ? BARA SÅDÄR, I KÄLLAREN? (JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLIGT MÄRKLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Nu skiter jag i däcken. Monkey får fixa det där. Jag kan inte diskutera med någon som.......som....ja......som.....jaaaa jag vet inte vad jag ska säga. Han förstår inte bara. Jag orkar inte!

Nu till något helt annat. NH vann igår. Mot all förmodan. Vi sa ju att vi inte kommer gå förrän dom vinner igen. Så nu är det väl dags att pallra sig till Rosvalla igen. :-)

I alla fall och snöfall.

Auf Wiedersehen


Tack

Vill bara tacka alla som jobbade idag för att Ni gjorde den här dagen till en av de bästa jobbdagar jag haft! Ni gjorde ett underbart jobb och med ett glatt humör! Stor kärlek till Er alla!

Ta hand om varandra!

Auf Wiedersehen

Om egentligen ingenting

Det blev en tur till IKEA idag. HIttade inte alls mycket. Var nog inte på humör. Det blev några blommor och en ny ergonomisk kudde. Kanske, kanske vaknar jag utan nackspärr och huvudvärk.

Regn och rusk. Det bästa man kan göra nu är att krypa upp i soffan, ha många ljus tända och försöka njuta. Vi ska ju ändå vara tacksamma och njuta av att vi bor i ett land som har fyra årstider. Alla är charmiga i sig, sägs det ju, men idag känns den här charmen alla pratar om vara långt, långt borta.

Det sägs att det var snö i morse. Jag vaknade ju tidigt, runt 9, då snöade det minsann inte. Kanske tur för oss för vintersulorna har inte åkt på än. Det är på gång. Har köpt fälgar och däcken ska krängas på och sen är det vara att slänga på dom. Blir efter helgen då mamma och pappa kommer hem från ja, K A N A R I E Ö A R N A!!!! Ja det var ju så soligt och varmt! Legat vid poolen hela dan! Nej då, jag är inte avundsjuk alls....hmm....inte alls! Vi har ju så charmigt höstväder vi! ;-)

Sambon spelar (cp)-wow så jag spelade ett parti poker på nätet. Gick bra. Vann. Det är ju alltid trevligt. Men ett parti räcker. Jag har knappt tålamod att spela ett helt. Efter ungefär halva börjar jag kolla mer och mer på tv:n och helt plötsligt glömmer jag bort att det är min tur och då står det att jag tagit PAUS. Det händer titt som tätt. :-) Kommer nog aldrig bli ett pokerproffs.... Får försöka vinna på Lotto istället. Fast då måste man ju faktiskt spela på det oxå.

Är sugen på några öl ikväll. Får se hur det blir med den saken.

Fridens med er!

Auf Wiedersehen

jaja, det är väl jag som är Askungen idag då...

Måste bara berätta vad min brorsdotter, Matilda som är 4,5 år, slängde ur sig häromdagen. Vi var hos mamma och pappa och då var svägerskan och barna där. Lille Viktor hällde ut lite saft på golvet när vi satt och fikade. Matilda sprang och hämtade papper och sa:
- Jag kan torka farmor, för du kan ju inte böja dig ner. (Hur snällt som helst)
Viktor tyckte det var kul och slängde ner hela pipmuggen och den läckte, såklart! Matilda lunkar tebax till pappershållaren suckar och säger:
- Jaja, det är väl jag som är Askungen idag då.
Så jäkla klockren kommentar!! Ha ha ha ha! 4,5 år och säger en sån sak. Hon är ju hur skön som helst!!

Ooooo vad skönt att förmiddagspassen är över för ett tag. Blev lite många nu när jag bytte team. Var lite tankspridd och borta idag när klockan närmade sig hemgång. Sov ungefär en timma när jag kom hem. I morgon kan jag sova till 12 om jag vill!! :-)

Syrran var och gästspelade på jobbet idag. Trevligt. Behövde någon som diskade ett par timmar och jag ringde verkligen ALLA på telefonlistan. Antingen var telefoner avstängda eller så sov de av sig ruset. Det var ju Halloween-firande igår...
Du gjorde mycket bra ifrån dig och nu kommer du finnas på min akut-telefonlista! ;-) Tack schwesterin!!! Nu är det ju bara brorsan kvar, sen har vi alla varit på Skavsta som vi en gång planerade. Ja svägerskan jobbar ju där oxå. Och en kusin. Monkey har jobbat där. Rena rama familjeföretaget.... ;-)

Köpte ju blommor när jag var på IKEA sist. Måste nog åka dit igen... En har jag vattnat för mycket och en för lite... har tappat mina gröna fingrar tror jag.... :-(
Och jag vet ju att om vi åker dig så kommer vi ju inte bara köpa blommor.... Men det säger jag inte till monkey. Tihi tihi :-)

Das was alles für heute abend!

Auf Wiedersehen

...

Invigningen av nya baren igår gick bra. Sen skulle det inventeras.... har egentligen inga kommentarer till det utom att förra månaden var det fler personer som gjorde den. :-(

Har ingen inspiration till att skriva. Har lite att fundera på...

Jag återkommer när jag är back on track

Auf Wiedersehen

RSS 2.0