återblick i kronologisk ordning

Jaha....dags för en summering av 2008. Troligtvis det bästa året i hela mitt liv! Tänk att kunna säga det fast jag fyllde 30. Det har hänt massor så nu kör jag en återblick i kronologisk ordning.

I början av 2008 så mådde jag skit varje dag till ca kl 16. Bytte alla mina fm-pass till em-pass. Kräktes hur mycket som helst och ÖVERALLT. Tålde absolut inte lukten av ris. Kommer ihåg att jag var inne tidigt en dag på jobbet och skulle inventera. När vi kommer ut i restaurangen har kocken börjat koka ris. Jag känner lukten och skriker
- VEM FAN KOKAR RIS??!! O springer, nej kutar till toan och säger hej.
Nina kommer fram lite försynt när jag kommit ut från toan och säger: - A-K, vi serverar ris varje dag här...
Oooo HERREGUD hur ska det här gå?
Det var ju bara att ganska snart börja berätta att jag hade en liiiiiiiten liiiiiiten sak som växte i min mage. En bebbe :-D
Jag ville ha blanka gröna äpplen och räkor. En gång fick Jimmy åka till coop en kväll och köpa blanka gröna äpplen. Mycket viktigt att de skulle vara blanka gröna äpplen och gärna jättesura. Han kom hem med en hel coopplastpåse med äpplen.....ooouuupps...men är man gravid så är man. he he he

I mars for management-teamet på konferensresa till Barcelona. Jättekul! Gick runt på Codorniu och fick sen provsmaka en del cavor. Jag smuttade på alla för när igen kommer jag få vara med om en sån här upplevelse. Vi hade supertrevligt.

Senare i mars åkte älsklingen och jag till Fuerte Ventura för lite solsemester. Inga paraplydrinkar vid poolkanten men iskall alkoholfri öl. En underbar vecka med min älskade.

En alldeles sagolik pingsafton i maj hade pappsen 50-års kalas. Solen sken och äppelträden stod i blom. En magnifik dag. Jag, lil´sis och brother höll i det mesta så festen flöt på. Kul, men det var den här dagen mina fötter och ben började bli vätskefyllda. Men det var bara början...

Den 16 maj for hela familjen med tåg till Oslo för att på pappas födelsedag den syttonde maj fira med norrmännen. Bodde på finfint hotell. En trevlig weekend.

Våren och försommaren löpte på och magen växte. Den 1 juni så började jag jobba på kontoret. Superkul. Där var jag sen i 2 månader och jobbade med HR och administration. När jag sen kommer tillbaka från mammaledigheten ska jag fortsätta där. Helt otroligt kul och bra! Jihooo. Något jag brinner för och som jag alltid velat jobba med. Hur bra kan det egentligen bli?
I juni köpte vi även en ny bil. Ja ny och ny, en fin begagnad så vi kunde få in barnvagnen.

Den 13 juli gifte vi oss. En hemlig vigsel där min syster och Jimmys bror med sambo var vittnen. En dag vi aldrig kommer glömma, vilket jag skrivit om tidigare. Älsklingen blev inlåst i sovrummet en timma innan vigseln...paaaanik! Jag ville köpa motorsåg bl a. Det löste sig i fall och vi kom dit i tid. Sen for vi iväg och åt mat vid havet. Solen sken och vi hade en jättefin dag som slutade på hotell med campagne och jordgubbar. En present från min lilla systeryster. Tack älskade syster för att du var med på vår dag ♥! Så från o med 13 juli är jag fru Anna-Karin Denninger Eriksson :-D

De sista två veckorna innan jag gick hem på semester och föda barn så vätskefylldes mina ben bara mer och mer. Kunde inte ha några skor knappt. Ett par ballerina men de var TIGHTA! Usch så jag såg ut. Som en skämtteckning! Ha ha ha.
Jag jobbade till den sista juli. Då var det 26 dagar kvar till beräknad födelse för bebben, som vi kallade magen. Skönt att gå hem men efter en vecka så visade det sig att vara hemma är inte riktigt min grej. Jag kröp på väggarna och eftersom jag var höggravid kunde jag ju inte hålla på med några större projekt. Jag sa till J att vi diskar inte idag, vi sparar det till i morgon när du jobbar så jag har något att göra! Jag jäklar vad jag tyckte det var jobbigt att gå hemma och inte kunna göra saker man kunde ha gjort. Magen var i vägen och man kan inte hålla på.

Den 3:e augusti fyllde jag 30. Det blev en lugn dag med familjen som matsällskap.

När jag var i v 38 så började jag försöka få ut bebben. Jag hade fått nog! Jag gick promenader med min syster. Men icke. Drack en halv folköl och sen ut på promenad med älsklingen. Har hört att det ska sätta igång. Men icke. Hade sex fast jag egentligen inte orkade. Hörde att det kunde sätta igång. Men icke.
Trodde ett tag att det aldrig skulle komma ut något.

Sanna fick Freja den 11 augusti. Men nu måste väl nåt snart börja hända. Men icke.

Men den 23 augusti började saker och ting hända. De 3 nästföljande dagarna har jag inte så stort minne av. Spännande, SMÄRTA, förväntansfulla, SMÄRTA, sov på förlossningen, SMÄRTA, åkte hem igen, SMÄRTA, mamma var här när älsklingen jobbade, SMÄRTA, sov på förlossningen IGEN, SMÄRTA, åkte hem, igen, SMÄRTA, SMÄRTA, SMÄRTA, SMÄRTAAAAAAAAAA! En lååååååång latensfas som höll på i nästan 3 dygn och som sen avslutades med ett akut kejsarsnitt då jag inte öppnades mer och jag började få feber.
Den 26 augusti kl 04.27 kommer en mörkhårig liten tjej upp på mitt bröst! Det finns inga ord som kan beskriva de känslor som hon fick mig att känna och känner.
Stella Lillemor Eriksson. 53 cm och 4115 g.
KÄRLEK

Att vara mammaledig är alldeles underbart samtidigt som man bara är mamma. Allt handlar om vår älskade lilla prinsessa och det ska det göra MEN jag är faktiskt något mer än bara mamma. Har insett nu på sistone att jag måste ta mig egen tid och det ska jag göra. För min skull och för mina 2 älsklingars skull. En glad Anna -Karin är en bra mamma och en bra fru.

I oktober fick de sista två tjejerna från jobbet sina bebisar. Lilla Cornelia och Felicia kom till världen. 7 tjejer på jobbet har fått barn i år och alla fick tjejer. Lite kul faktiskt. Sen är det skönt att vi är några stycken som är mammalediga samtidigt. Då har man nån och ta en kaffe med på dagarna när andra jobbar.

Den första helgen i december var 1:a ggn vi hade barnvakt till Stella. Då var vi på galej och lil´sis med fruga hade hand om Stella. Kändes bra och tryggt. Det var mycket skönt att göra något bara vi, jag och min älskling. Blev på kanelen och det var tungt dan efter. Hade förträngt hur det var...

I lördags var vi på galej igen. Kul. Vi får ta lite egen tid lite mer. Det behövs för kärleken.

Julen är avklarad. Den var lugn och skön. Ser fram emot nästa jul då Stella förstår mer.

Nu är det den 31 december. Året har gått så fort! Stella är redan 4 månader. 4 månader!!!

2008 är det bästa året i mitt liv!
Att bli mamma och att vara mamma är det bästa som hänt mig. Det är så underbart. Svårt att beskriva. När Stella tittar på mig med sina stora ögon och smäller av ett stort leende då får jag ont i hjärtat av kärlek.
Att jag sen har en UNDERBAR man som är en helt UNDERBAR pappa gör livet så jäkla bra!
Jag älskar dig, Jimmy.

Hoppas 2009 har med sig mycket sol, många skratt, mycket kärlek och många fina stunder som vi kommer minnas när vi summerar om ett år.

JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT UNDERBART 2009!!

Ta hand om dig själv och dina nära. KRAM


konstigt det där

Jorå, nappen har dugit bra idag oxå. Konstigt det där...men som Jennifer sa så kanske den passar in i hennes utveckling nu. Vem vet, vem vet? Skönt att slippa att sitta med lillfingret i alla fall.

                                                                 

Idag har vi varit på stan. Först fikade vi med söta Jennifer och sen gick vi tre på stan en sväng. Efter det så tog jag en kaffe med Sanna och lilla Freja. Var borta ett par timmar. Skönt att komma ut lite.

Köpte en mössa och en fin liten gå-bort-väska på rean.

Nu ska jag dricka lite te så kanske halsen blir bättre. Den gör inte lika ont idag men jag är väldigt hes.

I morgon ska jag fundera på vad som hänt 2008. En hel del kommer jag ihåg redan nu...

♥♥

napp

Har mått sådär ett par dagar. Dels förkyld och dels en del som snurrar i skallen.

Igår var det fest. Vi bestämde oss i sista sekund att vi skulle gå. Vi hade bokat Stellas farmor så hon kom fast vi bestämde oss så sent. Festen var trevlig. Maten var god. Det är ju kul att göra något tillsammans jag o min älskling. Vi gick hem vid halv 12 för då höll tuttarna på att sprängas....hade ju inte ammat på 6 timmar. Och det är inte kul att släpa med sig pumpen och gå in på toa i ca 10 minuter när man är på lokal. För det var ju det vi var. De som hade festen hade abonnerad O´learys. Det är ju inte så uppskattat med långa toalettbesök när man är ute. Kön växer om man säger så och det knackas på dörren och härjas...och sen ha en pump i väskan...hmm skulle ju inte få plats ändå eftersom jag hade en kuvertväska.

Vi kom hem och jag började pumpa ur. Sen gav jag lillan ersättning (ja hon var vaken) och sen somnade hon gott. Var uppe och pumpade ett par gånger inatt så jag kunde amma i morse.

Har sjukt ont i halsen. Rösten börjar så smått försvinna oxå. Har sovit i två timmar nu men det är fortfarande likadant. Hoppas det går över snart. Lillan har börjat bli snorig. hmmmm inte roligt.

Idag har hon behagat att ta napp. Hon var så snuttig men hon ville inte ta fingret så jag hittade en napp i köksskåpet och surp! så for den in i munnen. Nu har hon haft den ett par gånger idag. Hon leker med den och plockar med den. Hon ser så gosig ut när hon snuttar på den och hon ligger och fingrar och petar på den. Verkar som om hon vill ha den nu. Tja hon har ju ändrat sig förr om man säger så jag tror inte riktigt på att snutt på fingret är slut... ha ha

Höres!

en liten tomtenisse

En söt och glad liten tomtenisse



God Fortsättning!


jo, jag är nog klar

Nu så här tio över elva kvällen innan julafton känner jag mig klar. Köttbullarna är trillade och tillagade, Jansson är färdig, klapparna inslagna och rimmen är klara. Sillen är inköpt och de andra sakerna vi ska ha med oss. Jo, jag är nog klar.

Se nu till att ha en trevlig julafton. Ät gott och ta hand om varandra.

Då är det bara en sak kvar och det är att önska er EN RIKTIGT GOD JUL!

Kram

dan före dopparedagen

Gårdagen ägnades åt först en fika med lil´sis. Syftet med det var att vi skulle komma på ett rim till mamma och pappas julklapp. Efter mycket spånandes och många skratt så hade vi resultatet i vår hand. Ett halvt A4. Det är så roligt och vi hoppas att dom tycker det med. Jag och lil´sis älskar rim! Det MÅSTE bara finnas på klapparna. I år blir det nog inte bara rim utan kanske en sång och nån gåta kanske... Rimmen ska i alla fall vara lite sarkastiska och roliga. Hi hi hi...

Sen gjorde vi godis för fulla muggar. Det blev "snöbollar", cornflakes- och cocosgodis med både vit och vanlig blockchoklad, kola, chokladdoppad knäck. Sen gjorde vi lite mandelmassefigurer som vi dekorerade med vit och vanligt blockchoklad. Mums! Undrar om vi kommer äta upp detta? Det är ju roligast att göra...

Idag, dan före dopparedagen, ska vi göra köttbullar. Sen ska de sista klapparna inhandlas och lite julmat. Vi brukar köra knytis och vi brukar ha med oss köttbullar, sill, julbröd, ägghalvor med rom, vindruvor och i år blir det oxå janssons.

Vi har även hunnit med att göra lite konstverk nu på morgonen. Det slutade med att vi alla 3 hade färg lite här och där :-)

Har lite ont i halsen...hoppas det går över.

kram

knäckats

Nu har det knäckats här hemma. Ja, vi har alltså gjort knäck. När älsklingen föreslog detta så såg jag framför mig kladd, stök och knäck lite överallt. Jag skulle stå där sen, hur länge som helst och gno bort knäcken (för att älsklingen skulle ge upp och tål inte så varmt vatten som jag). Men visst, lite jul ska vi väl ha så vi satte igång. Nu en halvtimme senare så är knäcken färdig och disken diskad. Klarrt och betarrrt som en säger! S å jäkla smidigt!

Tidigare idag satte jag Stella i bärsjalen och gick ner på stan för att möta Jennifer för lite shopping och fika såklart! :-)
Det var så trevligt och skönt och jag fick prata av mig lite. Behövde det. Tack kära Jennifer för att du finns. Puss på dig!

I morgon blir det fika med lil´sis och sen tror jag att hon får följa med hem och så kan vi göra lite olika sorters julgodisar. Givetvis ska vi spela lite julmusik undertiden. Rooooooooligt!

Nu ska jag gosa med mina två älsklingar.

Ta hand om dig!

inte wow, inte skit

Det blev 60-års fest till slut.

Jag har varit så trött så trött och helt slut. Vet inte varför men allt har väl kommit ifatt mig den här veckan. Det är omtumlande att få barn och allt jobb med det. Det är en riktig omställning. Snart jul, inga klappar köpta, hur blir det med allt? (J, jobb osv). Vill bara sova och sova...

Idag var det alltså fest. Hade ingen ork till något, knappt till Stella. Får man säga så? Jag gör det för det var så jag kände. Ville bara vara själv. Ligga i sängen och bara vara själv. Ingen Stella, ingen man. Bara vara helt SJÄLV. Det var det jag ville.

En kvart innan festen började så satte jag igång och småfluffade till mig. Kvällen blev trevlig. Inte wow, inte skit, utan mitt i mellan. Lagom, ok, trevlig.

Stella var jätteduktig och det är skönt att hon trivs hos andra. Det var lite mat, dryck och lekar. När musiken kom igång så gick vi hem. Det är liksom inget ställe att ha ett spädbarn eller barn överhuvudtaget. Bland alkohol, påverkade människor och hög musik. Vi gick när det liksom var dags. Skönt.

p.s STELLA RULLADE RUNT FRÅN MAGE TILL RYGG I FÖRRGÅR!! :-D


ses om ett år

Igår träffade jag en gammal vän. Vi träffades i USA när vi var där som au pairs och det är 11 år sen!! Hon var på väg från ett hem i England till ett hem här i Sverige för att fira jul. Det är tur att man bor så nära flygplatsen att man kan åka ut och ta en kopp kaffe när hon landar och prata lite skit. Jag tog Stella i bärsjalen och så tog vi bussen ut. Jisses vilket äventyr för Stella. Först åka buss och sen se så mycket nya saker och människor. Hon sov 1,5 timmar när vi kom hem. Hihi

Sist jag såg Sara var i januari och då berättade jag att jag var gravid. Nu nästan ett år senare fick hon träffa lilla älsklingen.

Det var kul att se henne igen. Pratade lite USA-minnen och lite om vad vi gör nu. Så vi ses väl om ett år igen, Sara! :-D

Idag har jag varit hos mamma. Skönt att åka dit och bara bli lite ompysslad. Kan behövas.

600

Det tog lilla Stella 3 månader att gå upp ett kilo. Sen när hon får lite ersättning varje dag så har hon gått upp 600 g på två veckor!!! Det är ju helt stört att det kan bli så, men det är väl bra för hon behövde ju gå upp lite i vikt.


glöggfika

Idag var det dags för det årliga glöggfikat hemma hos älsklingens bror med familj. Det var alla bröderna, deras mor och far med respektive och deras mormor.
Det var trevligt men jag mår ju lite sådär så jag försökte vara glad och pigg men jag vet inte...

Ibland tycker jag att jag är svag som mår lite knas, alltså har lite mycket som snurrar i huvudet, men det blir ju inte bättre för att jag rackar ner på mig själv säger älsklingen. Han har ju rätt...

****

Håller på o laga mat. Potatisgratäng a la A-K och MASSOR av kött! Jag älskar kött. Jag är en riktig "kött-o-man". Det ska bli såååå gott.

Annars är väl livet ok. Lite mycket att tänka på bara, men det löser väl sig. Eller som morfar alltid sa:
- Det löser sig alltid sa kärringen som sket i vasken!


Oooooooootroligt men sant

Oooootroligt men sant! Lilla älskade Stella somnade av sig själv liggandes på mage (ja hon ligger ju ALDRIG på rygg) i soffan. Har aldrig hänt förut. Tänkte testa idag och det gick. Troligtvis nybörjartur men skönt är det i alla fall! Hon gnällde ett par minuter men hon var så trött och somnade. Jiiiihoo!



Idag så följde vi med Jimmy till sitt jobb på Arnö och sen gick vi hem därifrån! Det är en bit men det var så skönt och jag tog ner suffletten på vagnen så Stella fick lite frisk luft oxå. Har hört att om suffletten är uppe så får bebisarna ingen frisk luft, det är som att ligga hemma i sängen. Så den fick vara nedfälld.
Vi gick en snabbis på stan oxå. Köpte en tomtedräkt som Stella ska ha vid jul. Sen köpte vi canvastavlor som vi ska göra fotavtryck på som vi kan ge bort till jul. Silveerfärgat fotavtryck ska det bli.

Nu dricker jag en kopp kaffe, eller jag är faktiskt inne på påtåren och myser medans lillan ligger brevid och sussar. Jag känner mig så glad, riktigt lycklig. En riktigt bra dag än så länge.

Puss

lite seg

Ooooo vad trevligt det var igår. Skönt att göra nåt bara jag och min stora älskling. Min lilla älskling fick ju som sagt vara hemma. Hon hade varit så duktig och glad. Hade somnat vid halv 12.

Blev lite på lyset och det var trevligt. Det är ju ett år sen. Sen att man är lite seg idag får man väl ta....men jag kan säga att jag inte var så pigg på att gå upp när lilla Stella vaknade. Jag hade ju varit uppe och pumpat ur under natten och jag sover inte så bra när jag är onykter men det var ju bara att pallra sig upp och mata henne. Sen när hon var färdig tog Jimmy henne så jag fick sova en timme och då mina vänner SOV jag! :-D

Nu så här efter ett skrovmål McDonalds och en liter cola känner jag mig redo för den här dagen.

Det var kul att träffa alla igen! Kram

tillsammans

Idag ska vi på fest. Ser fram emot att göra nåt bara jag och Jimmy, tillsammans. Stella ska få vara hemma med systra mi och hennes tjej och det kommer att gå så bra.

Tuddeloo

hur blir det nu?

Jaha....hur blir det nu?? Det var ju inte så här vi hade tänkt oss...jobbigt! Det är inte nån bra dag idag.

...

Tråkdag!!


Stella

Idag fick lilla Stella sin första spruta. Hon tog det hela ganska bra. Lite ledsen av sticket men det gick ganska snabbt över. J var med och det är skönt att han vill vara med. Han höll i Stella när hon fick sprutan.

Sen efter ett par timmar började hon bli kinkig, men det hade vi blivit varnade om så vi hade köpt alvedon. Det är ju inte så att hon blev jättejobbig men hon ville vara nära, bäras och vaggas i famnen. Så det har vi gjort. Vi har bytts av under dagen. Klart vi ställer upp på vår lilla prinsessa!!

Idag har hon även fått lite ersättning. Det var inte så lätt att få i henne, men efter ett par minuter så slank det ner. Hon får det eftersom hon är så lång och en väldigt aktiv liten tös så förbränner hon nästan allt hon äter. Så 1 dl om dagen ungerfär ska hon få. Det är inte så att hon inte blir mätt utan det handlar om att hon förbränner så mycket under dagen. Sen äter hon ju inget på natten heller eftersom hon sover. Det vill man ju inte bryta för att hon ska äta...

Sen har hon börjat kommunicera. Hon jollrar massor och har härmat J med vissa saker. Hon är i en riktig utvecklingsfas nu vår lilla skatt.

Vi var och handlade idag. Stella satt framåtvänd i bärsjalen och tyckte det var jätteskoj.

Idag handlade det bara om Stella men det är för att den här dagen har allt handlat om henne.

Ha det så bra. KRAM

RSS 2.0