efterfrågan

Har hört att det efterfrågas bilder på Stella.... så här kommer några i alla fall.

   Så här sover Stella när hon sover. Inget annat går.                         
 Så här stark är Stella när hon är en vecka gammal.
 En glad Stella
 Eftersom Stella vägrar ta napp så snuttar hon på mitt eller J:s lillfinger. Så det här ser det ut ganska ofta hos oss då Stella är jättesnuttig av sig.

Tänk om hon kunde ta napp ibland... skulle va så skönt att kunna göra nåt annat än vara mjölkcentral och snuttkompis... Nån som har nåt superbra tips på hur hon kan börja ta nappen och tips på en napp som liknar ett lillfinger??

Ha det bäst. Kram


vackert höstväder

Idag tog jag en långpromenad med Stella. Det var ju så fint väder ute så vi gick en lång långpromenad. Vilket mina fötter inte är så glada för nu....jag MÅSTE köpa ett par bättre skor än ett par ballerina att gå i. Det ska införskaffas i morgon och en hel del annat oxå hoppas jag!

Var på BVC idag. Stella är nu 4 veckor och två dagar. Väger 4300g och är 56 cm lång. Hon är såååå fin.

Träffade Jossan på stan. Vi hade en trevlig fika bland alla andra barnvagnar på Birgers. Det är ju stört vad folk skaffar barn.... ha ha ha.

Hoppas det blir fint väder i helgen så vi kan gå ut och gå i ett vackert höstväder.

Ha det bra och hoppas ni njuter av hösten lika mycket som jag.

kram


nygräddad våffla

Igår var vi på kräftskiva. Mycket mumsigt och mycket trevligt! Vi var vid en sommarstuga vid havet. Vackert! Givetvis var ett partytält uppställt med lite värme i så det var toppen. Stella var så duktig hela kvällen. Jag drack två glas vin :-). Åååååå så gott det var med lite vitt vin!!



Idag har vi gått en långpromenad med ett stopp i hamnen för en kopp kaffe och nygräddad våffla. Solen sken och det var riktigt vackert höstväder. Underbart!

Ta hand om dig och dina nära. Kram

SÅÅÅÅÅ...hur gör man nu???

Varför är jag inte trött på kvällen när Stella sover? Speciellt inte när J jobbar natt och inte är hemma. Jag är ganska trött på dagen men har så svårt för att vila när Stella sover. Man vill ju fixa, dona, plocka och så där. Googla, läsa bloggar, läsa tidningar och massa annat. På BVC sa dom att jag måste vila men det är så svårt. Jag trodde att jag var bra på det men det enda jag är bra på i vila- och sömnkapitlet är sovmornar. MEN några sådana har man inte lyxen till och ha längre när vi har barn. SÅÅÅÅÅÅ....hur gör man nu???? Hur ska jag förmå mig själv till att få den vila jag verkligen behöver för det gör jag ju. För mig själv, för Stellas skull och för mitt och älsklingens förhållandes skull. Klurigt det här!!

Hösten har ju kommit med mörker och kyla. Hmmm....måste köpa en jacka. Jag måste köpa massor av saker för nu har mammakläderna åkt undan och jag har normala kläder igen. MEN hur roliga är dom nu egentligen??? Visst har de inte sett dagsljus på ett antal månader så de är ju nästan som "nya" för en som gått i mammakläder. Samtidigt så är de ju "gamla". Nu vill jag ju ha nya kläder. Känna mig lite piffig igen och kunna fluffa till sig lite. Det får bli en shoppingtur nästa vecka. Minst två par skor ska jag ha oxå. Jag menar....nya skor har jag ju inte köpt sen jag vet inte när. Hade ju fötter som ballonger i somras och gå i lätta sommarskor som är lite stora nu när fötterna är normala igen är inte så kul. Kan bli en dyr shoppingtur MEN DET ÄR DET VÄRT!! Rooooooligt!

Hör av dig om du vill ta en fika nån dag. Jag menar...jag är ju ledig.

Kram

gilla läget

Helgen har gått ganska bra. J har ju jobbat förmiddag så han har kommit hem vid halv 3 så det har varit skönt. I morgon jobbar han dock eftermiddag och då kommer det nog bli jobbigare eftersom Stella är väldigt snuttig och vill ha kroppskontakt hela tiden då. Men vi får se hur det går.

Nu på eftermiddagen har J tagit hand om Stella så jag har hängt lite tvätt och diskat lite. Skönt att göra andra saker än bara var med Stella. Vi lägger upp det som så här: Vem tar hand om Stella och vem gör resten? Idag ville jag verkligen ta hand om resten. Fast mat fick J laga då Stella hade matdags när vi skulle laga mat. Det är så här det är nu och det är bara att gilla läget och det gör vi ju. Vi älskar vår lilla Stella!!

Har börjat gå lite nu när jag mår lite bättre. Skönt att komma ut i friska luften. Det gör mig glad!!

Kram på dig!

nu är det dags

I morgon är det dags. Då ska älsklingen börja jobba igen. Jag har haft det så himla bra. Han har ju varit hemma i 18 dagar. Men nu är det dags. Som tur är så börjar jag känna mig lite starkare i kroppen i och med att infektionen i såret känns mycket bättre. Förhoppningsvis så ska den vara borta snart.

Bjuder på en fin bild.


Vår underbara dotter Stella. Här ett dygn gammal.

Kom i mina jeans idag som jag hade innan jag blev gravid. Jihooooo!

Ta hand om dig nu! Kram

två rökare i en

Nu har mjölkcentralen, dvs jag, en liten rast. Vi har fått en riktig liten snuttare till dotter. Det ska snuttas och när det är dags att sova så sover man på mammas mage/bröst. Nu har det i och för sig blivit lite bättre och Stella kan sova ett par timmar själv i sin säng eller vagn. Puh! Då får man passa på och sova lite som man vill. På vänster eller höger sida tex!! Ja om inte brösten är allt för stinna och tokläcker.

Det har varit ett par omtumlande dagar sen vi kom hem. Det tar ett tag att förstå vad det handlar om. Lite rutiner ja rutiner och rutiner men vi börjar lära känna varann. Bajseriet börjar runt kl 20 på kvällarna och sen är det till att byta blöja ca tre gånger innan sängdags vid 23.30. Så fort vi bytt en nerbajad blöja så drar hon av en riktig rökare igen. Ett par gånger har vi medvetet väntat med att byta blöja för att få två rökare i en. MEN si den gubben går inte. Så när vi byter blöja  och har precis satt oss i mysläge i soffan är det dags för byte IGEN. Ja ja....så får det väl vara. Vi vet ju i alla fall att maskineriet funkar.

Sovdags runt 23.30 och sen sovs det till ca halv 5 eller 5. Då är tuttarna GANSKA stora!!! Sen matas det i ca en timme, med rappauser, blöjbyte och tuttbyte. Sen sovs det till ca halv 10 om vi har tur. Har vi riktigt stor tur så sover hon en av dessa två perioder själv. Matdags när hon vaknar sen sovs det igen. Eftermiddagarna varvas av vakenhet, sömn och snuttande.

GIVETVIS HAR VI NÅT BESÖK SÅ VI FÅR I OSS LITE KAFFE OCH FIKABRÖD!!! Mumsigt.

I morgon är det en tur till doktorn. Hoppas att infektionen lagt sig och att det inte behöver bytas penicillin. Vill bli frisk och kry och sen slippa sviterna efter operationen så vi kan ta oss ut och orka vara ute lite längre än 20 minuter. Inte roligt att vara handikappad så här efter förlossningen. Men det går väl över så jag ska inte klaga.

Jag hoppas ni var på torget igår och manifesterade och visade stöd för vårt sjukhus!

kärlek

RSS 2.0