jag är a-k

Mycket trevligt fika med Maria och lilla Cornelia idag. Sen lite promenad och prata lite mer skit. En mycket angenäm eftermiddag. Tack.

I morgon är det dags! Då ska jag jobba. Har ju inte jobbat sen 31 juli så det är lite pirrigt. Ett halvår nästan på dagen är det sen jag gick hem. Det ska bli kul. Jag behöver vara mer än en mamma. Det är underbart och det bästa som finns att vara mamma men min identitet är inte bara mamma. Jag är A-K. Vän, fru, arbetskollega m m. Det är viktigt för mig.

Jag hoppas att mina älsklingar får en bra dag i morgon när jag jobbar. Dags att ställa klockan och gå och lägga sig.

Sov gott


avokado

Idag har vi köpt en ny bilbarnstol till Stella. Hon är ju så lång så hon sitter inte så bra i sitt babyskydd. Bra att passa på nu när det är lite rea.

Idag fick Stella prova lite avokado. Det tyckte hon om.


På fredag är det dags! Då ska man börja så smått. Ska bli spännande och kul.

Krama på din vän.

smak o konsistens

Koka 200 g amerikansk grönsaksblandning i 2 min. Häll på lite kallt vatten o låt stå i några minuter. Häll av, men spara lite av kokvattnet. Häll i en mixer o tillsätt 2 msk bregott! voila´ så har vi lite barnmat!!
Lägg i isbitsform o sen in i frysen. Superenkelt jö! Stella älskade detta.
Det är så jäkla kul att mata henne o se hur hon reagerar på smak o konsistens =D

perkulatorkaffekokare

Idag är Stella exakt 5 månader och idag väger hon 6300 g och är 64,5 cm lång. Stora tjejen.

Eftermiddagen spenderade Stella och jag hos min mamma och pappa. Trevligt. Tänk att kaffet alltid smakar som bäst där...det är väl för sällskapet och sen deras "perkulatorkaffekokare".

Tack för kaffet!

feber igen

Inatt hade Stella 39 i feber igen. Nu på förmiddagen hade hon 38,8. Hon är hängig min lilla prinsessa. Ser ut som en lessen hundvalp på ögonen. Sen har hon segt grönt snor så det är lite svårt för henne att äta. Så det blir till att bära runt på henne idag och ge närhet och kärlek. O så lite näsdroppar och alvedon oxå.

I morgon ska vi till bvc. Vi ska mäta och väga. Ska bli spännande.

Nu ska jag gosa lite med min lilla sjukling.

kram


sov 3 timmar

Lilla rara Stella fick feber igår. 38,5 vid sängdags. När vi gick och la oss vid 01.30 så andades hon jättekonstigt. 4 snabba andetag och sen helt tyst ett tag. Hon var kokhet och tempen var 39,5. In med en alvedon och sen var det bara för oss att kånka runt på henne. Hon var så kinkig. Ville helst vara hos mig men jag orkade ju inte bära runt henne hela tiden. Varje gång vi satte oss ner så började hon tokskrika. 05.30 somnade hon till slut. Vaknade 08.30! Så jag sov 3 timmar på 24 timmar.

Inte nog med det så kände jag mig helt mosig. Givetvis har jag oxå fått feber. 38,5 har den legat på hela dagen. Jag är helt slut men jag måste ju ta hand om min lilla älskling och det frestar på. Nu är jag helt däckad. Som tur är så tror jag Stella börjar må bättre fast hon har lite hosta.Hon vill inte sova själv så vi får sen hur den här natten blir. Hon vill ju inte sova hos J heller så vi får se helt enkelt...

Var på jobbet en sväng. Ska börja jobba lite. Känns kul.

Nu ska jag bära runt på lillan ett tag...kanske, kanske kan hon sova en halvtimme eller nåt.

Ta hand om dig

**

Halva reapriset på Lindex. MÅSTE dit o se om det finns nåra fynd.


Det blev 4 bodysar i och ett par skor för 100 kr. Inte illa va?! Fick ett sms i dag från Lindex Club. Som medlem där så betalar man halva reapriset. Suuuuper!

pussar

Rackarns vad vi har haft hostkalas i natt! Jag och älsklingen har hostat i kapp. Som tur är sov lilla Stella ändå. Förstår dock inte hur. Jag hoppas att jag slipper hela förkylningskalaset som J har haft. Mår utöver hostan bra så det här ska nog gå bra. Bara inte Stella åker på det här.

I alla fall och snöfall som min morfar sa så sitter jag nu och leker med lilla gumman. Hon pratar och vill pussas hela tiden. Det är ju jättemysigt men få pussar av Stella innebär att man är blöt i HELA ansiktet! =D
Men jag vill ju inte låta bli för det är ju helt underbart. Hon jollrar, tar tag i mitt ansikte med båda händerna och sen öppnar hela munnen och slukar hela ansiktet. Hon är så jäkla go`!

Undrar vad man ska göra idag. Vet inte om jag ska gå ut och gå med min hosta. Men en liten sväng blir det nog så Stella får lite frisk luft..

Ha en bra dag.


Det blev en ganska lång sväng. 1 timme fast jag gick inte så fort. Skönt var det i alla fall. Nu ska jag dricka kaffe.
tjingeling

älskar

Vill bara säga att jag älskar dom här två pluttarna.



Vad vore livet utan kärlek? Ta vara på den.


duttelidutt

Söndagen var väl inte så bra heller. J var förkyld och ni vet ju hur det är när karlar är förkylda. Suck! Stackars lilla sjuka J. Lille pluttiluttlutten... Snörvel och host. Kan jag få lite vatten, älskling? frågar han med en sån ömklig röst. Kan du hämta lite mer papper? Host, host... Ska vi dricka te? Kan du fixa? frågar han igen med ömklig liten röst.

Ärligt talat så blir jag lite irriterad när han är som värst. Fan jag har oxå varit sjuk men då har jag tagit hand om Stella oxå när han har jobbat. Sen när han blir sjuk så är det nästan så han är döende...Men de är väl så dom är dom stora starka karlarna.... Det är inte så att jag inte tycker synd om min älskling, för det gör jag. Det är aldrig kul att vara sjuk, men jag har faktiskt ett LITET barn att ta hand om och då så får det STORA sjuka barnet inte lika mycket duttelidutt, och sånt  känns nog jobbigt för honom. OCH jag kan vara sjuk och samtidigt ta hand om Stella så...

Idag är det måndag och det betyder en ny dag och en ny vecka. Efter att Stella och jag ätit frukost så gick vi ut på promenad. Det var snö-blandat regn, men vi behövde verkligen komma ut ur lägenheten. Ibland känns den alldeles förliten. Så vi var ute en timme. Mycket skönt så här efter en dusch och en kopp kaffe i handen =D

Ska försöka plocka lite här hemma. Kanske känns bättre då. Rensa ut och fixa.

Så...hoppas ni har en bra måndag.

Tjingeling

bara var

Igår var en dag som vi helt enkelt inte behöver bry sig om. Inget var kul, vi fick inget gjort, inget roligt hände. Det var en dag som bara var.
Idag är en ny dag. J är sjuk, IGEN. Så nu är det väl bara en tidsfråga innan jag och Stella blir förkylda igen. Inte skoj. Idag skulle vi gå på hockey tänkte vi. Lämna Stella hos sin farmor och sen få lite tid bara jag och J. MEN dom var sjuka hemma hos Stellas farmor så det blir inget med det. J får gå och jag är hemma med Stella. Vi får väl gå ut och gå en promenix under tiden J är på hockey.

Är jättesugen på cola light...

promenad i solen

Idag lunchade jag med Maria och Cornelia. Sen gick vi en promenad i solen. Skönt, men det var ganska kallt.

Sen gick vi hem och då vaknade J. Han jobbar ju natt denna vecka.

Idag gjorde vi en jättegod fläskfilégryta med vår goda broccoligratäng. Mums! Sen gav jag mig på att baka lågkolhydratbrownie. Det blev ganska gott och med en klick vispgrädde så blev det mumsfilibabba.

Nu återstår det bara att natta lillan och sen ska jag försöka gå och lägga mig. I morgon bitti kliver J av så då får vi helg ledigt. Skönt.

Gonatt!


keso a la malta

Idag har jag fyndat kläder till Stella på rean! Ooooo vad jag gillar att handla när det är så billigt! 75% i rabatt. Fatta att jag bara betalade 25%. Superbilligt ju! Rooooligt. Det blev 6 bodysar, en pyjamas, en kjol, en munkjacka, 2 mössor, en klänning med body och tillhörande byxor m m. Köpte i olika storlekar så hon har framöver. Bäst o passa på när det är så billigt.

Det blev ägg och bacon till frukost. Nu äter jag en variant på ris a la malta. Keso a la malta. Jag spolar av keso med vatten och låter det rinna av. Sen vispar jag grädde. Skär en clementin och sen blandar jag i keso och grädde. Supergott!

Till kvällsmat får det bli stekt falukorv med broccoli- och blomkålsmos, coleslaw och grönsallad. Mums!

Stella har mössa på sig. Vi har smörjt lite skorvsalva på huvudet. Om en timme ska vi kamma bort den lilla skorven som finns och sen är det duschdags. Stella hatar att bada men älskar att duscha. Roligast är när det strilar vatten ner i ansiktet.

Nu sitter J och sjunger för Stella. Ögonen rullar runt, hon är så trött. När jag tittar på dom två så känner jag en enorm värme i magen och hjärtat. Jag älskar dom så innerligt.

Ta hand om dig. kram

hänt grejer

Idag har det hänt grejer förstår ni. Lilla älsklingen har lärt sig göra indianrop, med min hjälp förstås! Jag har under ett par dagar nu visat henne på mig och sen gjort på henne. Ni vet man låter och "slår" man på munnen med handflatan så blir det indianrop. Idag fattade hon galoppen och ville göra så hela tiden. Hon är så jäkla duktig min lilla tjej!

Inte nog med det. Min mamma körde "give me 5" med henne och tror ni inte att hon hajade det med och körde det med min mamma! Helt otroligt!!

När jag och Stella kom hem så gjorde jag och J mat. Åh det var så gott! Vi stekte kycklingfileér och gjorde coleslaw med bara vitkål. Sen gjorde vi broccoligratäng (utan kolhydrater förstås), och den blev så rysligt god!

Två buketter broccoli.
2-3 dl creme fraiche (den vanliga inte nån light-variant)
3-4 dl riven ost (vi hade cheddarost som vi rev)
salt och peppar

Bryt eller skär mindre buketter av broccolin. Koka upp med vatten och salt. När det kokat upp ställ åt sidan. Hur länge beror på hur mycket tuggmotstånd du vill ha. Lägg sen avrunnen broccoli i en ugnssäker form. Salt och peppra efter behag. Bred på creme fraichen och ha sen på osten. Ställ in i 225 grader tills osten fått färg. SUPERGOTT!!

Nu ska jag ge lillan sitt nattamål så hon står sig till i morgon bitti. Idag MÅSTE jag lägga mig tidigare.

glad och stolt

Nu har jag lagt Stella i sin säng. Jaha...kanske nån tänker men det kommer mer. Hon sov inte! Känn på den! Jag gav henne lite mat och sen rapade jag henne och sen bar jag in henne i spjälsängen. Nu ett par minuter senare sover hon. Jihooooo! Jag behövde inte ha henne i famnen tills hon somnade. Det mina vänner är ett STORT steg för en lite krabat som Stella. Jag är mycket glad och stolt
                     !

Tidigare idag rensade vi ut kolhydraterna ur skåpen. Min syster, som är student, ja det säger väl allt , kom glädjeligen och hämtade två påsar med mat. Det var en hel del pasta, nudlar, havregryn, o´boy, vaniljsocker, bönor, nyponsoppa, lasagnemix m m. Bra att det kommer till användning. Annars hade vi helt sonika hivat det i sopkorgen. Nu har vi 2 kg oöppnad jasminrispåse kvar. Ja, se det dög inte. Inte ens åt en fattig student. :-)

Idag köpte jag en Cola Light till älsklingen och mej. Jag köpte en 2-litare så vi kan ha i ett par dar. PYTTSAN! Du, den där 2-litaren är snart slut. Får väl spara ett litet glas till älsklingen till i morgon bitti när han kommer hem från jobbet, annars kanske han blir lite sur....ooouuppps. =D
VARFÖR, VARFÖR skulle jag köpa en så stor Cola?! Trodde jag för ens en sekund att den där skulle vi ha "i ett par dar"? Jo tjena.:S

Nu ska jag nog lägga mig snart. Inte sitta uppe till 01.30 som igår....

Sussa gott.


sångbok

Idag har jag varit och fikat med girlsen Maria o Cornelia och Sanna med sin Freja. Trevligt att ses. Maria och Cornelia har vi ju inte träffat så mycket. Cornelia har blivit så stor och hänger med. Gullegos! På torsdag tror jag att alla kunde vara med så då blir det livat hemma hos Sanna :-D

Snart ska här lagas middag. Idag blir det smörstekt fisk med massa sallad och skagenröra. Mums! När vi var och fikade tidigare idag plockade jag bort brödet. Känner mig stolt! Det funkar ju faktiskt att fika ute utan att jag känner sug på fikabröd eller bröd till salladen.

Stella har fått en jättefin sångbok av Jennifer och Pontus. Den är så fin och igår så sjöng jag och Stella flera sånger och tittade på de fina bilderna. Stella älskar när vi sjunger för henne så det var en helt underbar present. Tack!

Nu ska jag dricka upp mitt vaniljte och sen ska vi laga mat.

Ha en trevlig kväll! 

dumburken

Lillan sover i sin säng. Älsklingen är och jobbar. Jag sitter i soffan. Varför ligger jag inte ner? Som vanligt har jag lite svårt att slappna av. Nu när Stella sover hinner jag ju göra massa saker...
MEN jag tänker inte göra det. Jag ska lägga mig ner och titta på dumburken ett tag innan jag går och lägger mig.

Sov gott!

INTE

Idag är det lördag....vad ska en hitta på?? Frukosten är avklarad. Ostomelett med ett par skivor bacon. Det står jag mej på ett tag. En maskin vittvätt är på G, diskmaskinen går, Stella sover och jag och älsklingen ligger och gosar i soffan.

Vi ska gå en sväng till svärmor och fika. Jag ska hålla mig från kolhydraterna. Det är lite svårt när man ska hem till någon och man måste tacka nej. Men så får det va. Jag mår så förträffligt bra så jag tänker inte, INTE, sabba det för att nån bjuder på hembakad ljummen plommonpaj med vaniljsås....åååå drömmer mig bort. Det är så gott! Men det får bli till hösten, när plommonen plockas igen. Då kan jag smaka en liten bit.

Synd att solen gömmer sig idag. Hoppas ni får en förträfflig lördag ändå.

Kram


fluffig vispad grädde

Idag har varit en underbar dag! Jag och Stella tillbringade eftermiddagen med Jennifer. Först gick vi en promenad och pratade. Sen åt vi en salladslunch och fortsatte efttermiddagen med lite shopping. Jag handlade givetvis kläder till min lilla skruttunge på rean. Kläder som hon kan ha om några månader. Superbra!

Nyss gjorde jag kesoplättar som jag åt med grädde och bär. Jättegott! Jag och min älskade karl har börjat leva ett kolhydratfattigare liv. Vilken skillnad! Jag har ju haft ont i knäna sen Stella föddes och det har nu försvunnit. Sen är vi båda mycket piggare. Det är roligt oxå. Vi provar nya maträtter tillsammans och vi planerar och handlar. Mina blodsockertoppar och dalar har försvunnit och bara det är väl en lottovinst för min käre man...

Det känns bra i alla fall. Vi kör väl på, jag menar vi mår ju båda två mycket bättre.

Ni måste testa dessa Kesoplättar

2 ägg
3 msk dinkelmjöl
2,5 dl avrunnen keso
lite salt
Blanda ihop ägg och mjöl och ha sen i keso och salt.
Stek sen på 4:an ganska länge på var sida. Servera med fluffig vispad grädde och bär. Jag åt blåbär och hallon. Jättegott och mättande.



Nu ska jag pussa lite på min lilla älskling. Ta hand om dig.

kram

saltlösning

Idag har jag gjort egen saltlösning som vi kan droppa i Stellas näsa. Vi har använt näsdroppar men man får ju inte använda det för många dar. Bröstmjölken rann inte igenom så då bestämde vi oss för att göra saltlösning. Det funkade mycket bra. Så nu har hon sovit en stund och hon lät mycket bättre i näsan. :-D

ni är trogna, ni

Nu är ärtsoppan avklarad. Jag och lil´sis åker alltid på ärtsoppa och punch hos min farbror och faster i Norrköping. Det är lite av en helig tradition och traditioner är något vi värdesätter. Lite trevligt att träffa alla farbrödrar med fruar. Sen var farfars syster där som vanligt med sin man. Inga andra ungdomar var där, vilket ingen av oss trodde. Men som värdinnan sa: - Ni är trogna, ni!
Sånt värmer. Vi vet att det uppskattas när vi följer med så självklart åker vi ner ett par timmar.

Jäklar i gatan vad kallt det var idag. Spolarvätskan hade förstås frusit så när vi åkte ner till "Norpan" så låg solen på framifrån så vi såg INGENTING. Fy 17 vad läskigt det var. Fick svänga av och rengöra med lite snö.... vad gör man inte.
Ny spolarvätska är inhandlad i alla fall.

Var rädd om dig. Kram


farbrödrar med fruar

Ja det kunde man ju förstå! Givetvis ska det komma snö efter både jul och nyår. Typiskt!

Händer inte så mycket just nu. I morgon ska vi iväg på den traditionella ärtsoppan och punchen hos farbror och faster i Norrköping. De har ju inte sett Stella så då passar det ju bra att göra det så alla farbröder med fruar får se henne.

Kanske blir det nån bild därifrån...vi får se.

Ta det försiktigt i halkan.

RSS 2.0